آموزش دف به صورت ویدیویی و رایگان

آموزش دف ویدیویی - دوره رایگان آموزش دف

این مقاله رو به اشتراک بزار

آموزش دف نوازی قدم به قدم با ویدیو آموزشی رایگان

فرآیند یادگیری دف یک فرآیند طولانی مدت می باشد ولی ما در این مقاله سعی کردیم نکات اصلی و پایه یادگیری دف را به صورت فشرده به شما آموزش دهیم. تا دید نسبتا خوبی در مورد نواختن ساز دف و تمرین این ساز پیدا کنید. تمامی ویدیو های آموزشی استفاده شده از آکادمی آرمیس استفاده شده است.

تخفیف ویژه خرید از سایت ایران پرکاشن-min (1)

قبل از مشاهده دوره ویدیویی آموزش دف با محصولات ایران پرکاشن آشنا شوید.

اگر قصد نواختن دف و یادگیری آن را دارید پر اهمیت ترین قدم شما خرید دف خوب است. ساز دفی که انتخاب می کنید نیاز است که دارای بالاترین کیفیت در طراحی کمانه، جنس مقاوم چوب کمانه، وزن بسیار پایین ساز، جنس مناسب پوست برای خروجی صدای بهتر و … باشد.

ساز دف ایران پرکاشن قطعا فوق سبک ترین دف موجود در بازار ایران است و بالاترین کیفیت کمانه و پوست را دارا می باشد. برای اطلاعات بیشتر بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

کد تخفیف مخصوص شما : ip1402

ویدیو بررسی دف ایران پرکاشن

چگونه دف بزنیم؟ نحوه صحیح نواختن دف؟

فرآيند يادگيري ساز دف: مانند هر ساز ديگري ابتدا هنرجو در جلسات اوليه با تئوري موسيقي و نت خواني  بصورت ساده آشنا شده سپس نحوه گرفتن ساز و انواع ضربه هاي مورد استفاده در دف را مي آموزد و بتدريج با انجام تمرينها مبتني بر كتاب آموزشي دف بتدريج با ريتم هاي مختلف و تكنيك هاي مختلف با اینکه چطور دف بزنیم آشنا خواهیم شد.

ویدیو آشنایی با ساز دف:

 

مراحل آموزش دف

  • آموزش دف نوازی با اصول اولیه نگهداری ساز ، ضربات اولیه و مختصری از تاریخچه ی ساز دف
  • نواختن ریتم های دو ضربی و چهار ضربی خرید دف تلفنی
  • استفاده از حلقه ها ی دف خرید دف تلفنی
  • آموزش دف نوازی ، با ریتم های شش ضربی خرید دف تلفنی
  • اجرای تکنیک های ریز ساده ، ریز آکسان دار و دوراب خرید دف تلفنی

اولین قدم برای یادگیری دف ، آشنایی با قسمت های مختلف آن می باشد. پنج قسمت اصلی تشکیل دهنده ساز دف عبارتند از : ” کمانه ، انگشتی ، پوست ، گل میخ ها ، حلقه ها “

بعد از یادگرفتن قسمت های مختلف این ساز حالا نوبت می رسد به نحوه گرفتن دف .

چطور دف را در دست بگیریم ؟

نکات بسیار مهمی در هنگام گرفتن دف وجود دارد ، برای مثال چند نومونه سوال هایی که کی تواند برای شما پیش بیاید :

  • آیا باید هنگام نواختن دف به صندلی تکیه داد یا خیر؟
  • نوازنده چپ دست باید چطور ساز را در دست بگیرد و نوازنده راست دست چطور؟
  • نحوه گرفتن شستی دف چه صورت است؟
  • و مهمتر از همه تقسیم بندی وزن دف روی هر دو دست، اینکه چطور دف را بگیریم تا در استفاده طولانی مدت آسیبی به ما وارد نشود؟

ویدیو آموزش نت خوانی ساز دف

در این ویدیو موضوعات ابتدایی تئوری موسیقی رو یاد خواهید گرفت و 7 نوت ابتدایی موسیقی به شما معرفی و یاد داده خواهد شد.

فرآيند اوليه يادگيري اين ساز به نحوي كه هنرجو قادر باشد ريتم هاي ساده را چه بصورت تكي و چه بصورت همنوازي با يك ساز يا آواز بنوازد كه بطور معمول حدود يكسال طول مي كشددر نهايت داشتن چند تا شرط هست كه پيشرفت شما رو در يادگيري بيشتر مي كند، يكي علاقه وديگري صبر، حوصله، پشتكار و تمرين فراون. هركدام از سازها كه مراحل ابتدايي يادگيري اش رو پشت سر بگذاريم ديگه فرقي زيادي از لحاظ فرآيند يادگيري باهم ندارن و اون كسي موفق تره كه تلاش بيشتري مي كنه

برای شروع آموزش دف نوازی چه حرکت هایی را یاد بگیریم؟

در ادامه‌ی مسیر یادگیری دف، دو ضربه‌ی ابتدایی را در این مقاله آموزش می‌دهیم که در نوازندگی دف بسیار مهم‌اند. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید، زیرا این دو حرکت برای شروع دف زدن از اهمیت زیادی برخوردارند.

دو ضربه‌ای که برای شروع آموزش دف نوازی باید یاد بگیریم

در شروع این مقاله، که یکی از آموزش‌های اولیه‌ی ساز دف است، پیش از هر چیز باید با تقسیم‌بندی صفحه‌ی این ساز آشنا شویم تا بتوانیم دو حرکت اصلی در دف‌نوازی را یاد بگیریم؛ بنابراین، در اولین قدم صفحه‌ی دف را به سه قسمت مرکزی، میانه و کناره تقسیم می‌کنیم، زیرا باید بدانیم در ضربات مختلفی که در آموزش اولیه دف یاد می‌گیریم به کدام یک از این قسمت‌ها ضربه وارد کنیم.

ویدیو آموزش ضربه تم و بک :

اولین ضربه‌ای که قرار است یاد بگیریم ضربه تم است، این ضربه تولیدکننده‌ی صدای بم است و با دست راست و در قسمت مرکزی دف نواخته می‌شود و علامت آن در شیوه نت نویسی ما که بصورت تک خط می باشد به شکل  است. البته ذکر این نکته ضروری است که اگر نوازنده راست‌دست باشد این ضربه را با دست راست می‌نوازد و اگر چپ‌دست باشد این ضربه را با دست چپ می‌نوازد. (در هر صورت، در این مقاله، فرض می‌کنیم نوازنده راست‌دست است.) نحوه‌ی اجرای ضربه تم به این صورت است که ابتدا باید شست دست راست را مماس با قسمت میانی کمانه دف قرار دهید

سپس برای اجرای ضربه کمی مچ دست خم می‌شود و تقریباً از قسمت بند انگشتان دست، به صفحه دف ضربه وارد می‌کنید. توجه : در صورتی که در اصول کلی گرفتن دف و نشستن با این ساز مشکل دارید حتما آموزش دف نوازی قسمت اول را مشاهده کنید.

نکاتی که در اجرای ضربه تم دف باید رعایت کنید

– باید دقت کنید در اجرای این ضربه دست نه خیلی منقبض می‌شود و نه خیلی شل نگه داشته می‌شود و نباید بیش از اندازه به دستان‌تان فشار وارد شود زیرا این کار باعث خستگی سریع دست می‌شود.

– برای اجرای این حرکت باید مچ دست را کامل حرکت دهید، انجام این حرکت برای هنرجویانی که در مسیر شروع آموزش مقدماتی دف قرار دارند مفید است.

– در اجرای این ضربه انگشتان باید به هم چسبیده باشند و از هم باز نشوند.

– بعد از زدن ضربه، به هیچ عنوان نباید کف دست روی صفحه قرار گیرد زیرا باعث خفه‌شدن صدای دف می‌شود.

آموزش ضربه بک یا کناره در دف نوازی

ضربه دوم ضربه کناره یا ضربه بک است که صدای زیر (نازک) ایجاد می کند و علامت آن  می باشد. برای نواختن این ضربه ابتدا باید شماره‌ی انگشتان دست را یاد بگیریم که به این صورت است: انگشت شست، شماره 1؛ انگشت اشاره، شماره 2؛ انگشت میانی،  شماره 3؛ انگشت حلقه، شماره 4؛ و، انگشت کوچک، شماره 5 است.

طریقه دف زدن در ضربه بک به این صورت است که ابتدا باید انگشتان شماره 3 و 4 به هم بچسبند و در مرحله‌ی بعد، طوری آن‌ها را روی لبه‌ی دف فرود می‌آوریم که انگشت 4 تقریباً روی لبه چوب بنشیند. در دف نوازی، ضربه بک صدای زیرتری را نسبت به ضربه تم ایجاد می‌کند.

نکاتی که در اجرای ضربه بک دف باید رعایت کنید

– در اجرای این ضربه  نیز نباید دست شما خیلی محکم نگه داشته شود، باید به‌اندازه‌ای باشد که فشار زیادی به دست شما وارد نشود و به‌راحتی بتوانید این ضربه را اجرا کنید.

– در اجرای این حرکت نیز باید مچ دست را کامل حرکت دهید.

– بعد از زدن این ضربه به هیچ وجه نباید انگشتان شما روی صفحه ساز قرار گیرد زیرا همانطور که در بالا گفته شد باعث خفه‌شدن صدای خارج شده از دف می‌شود.

نکات مهم حرکت تم

– انگشتان دست شما باید به هم چسبیده باشد و سعی کنید در هنگام اجرای این حرکت از هم دیگر فاصله نداشته باشند.

– انگشتان دست شما صاف قرار گرفته باشد و به صورت خمیده به ساز ضربه نزنید تا صدای بهتری از ساز تولید شود.

– دقت نمایید بعد از اجرای حرکت تم در دف به هیچ عنوان دست خود را به ساز نچسبانید و بلافاصله بعد از وارد کردن ضربه کف دست از پوسته دف فاصله بگیرد تا صدای حاصل از ساز نمایان شود.

– همانطور که گفته شد شاخصه ضربه تم صدای بم آن می باشد که باید به این موضوع توجه کنید که ضربات شما صدای بم تری از ساز تولید نمایند.

دوستان عزیز برای اجرای درست حرکت تم  به نکات بالا دقت کنید . حتما در هنگام اجرا سعی کنید جلوی آینه تمرین نمایید. بعد از اینکه این حرکت را به خوبی یاد گرفته اید به سراغ آموزش ضربه راست در دف بروید .

آموزش ضربه چپ در دف

تا الان ضرباتی که یاد گرفتید با دست راست اجرا می شدند اما این ضربه با دست چپ اجرا می شود ( البته این حالت برای افراد راست دست می باشد و می تواند برای افراد چپ دست معکوس شود).
علامت ضربه چپ  می باشد که در سیستم نت نویسی تک خطی که ما استفاده می کنیم بصورت واضح روی نت قرار می گیرد و بیانگر اجرای ضربه چپ می باشد.

نکات مهم هنگام اجرای ضربه چپ دف

دقت کنید که ضربه چپ در دف نوازی جزء یکی از ضربات سخت این ساز می باشد و نیاز به تکرار و تمرین زیاد دارد. شاید در روزهای اول ، هنگام اجرا نتوانید صدای خوبی از ساز تولید کنید و یا در هنگام اجرای این ضربه ، ساز از دستتان در برود و … . اصلا نگران نباشید چون همانطور که گفتیم اجرای درست این حرکت در روزهای ابتدایی کمی زمان بر است و نیاز به تکرار و تمرین دارد و بعد از چند روز تمرین ، رفته رفته به اجرای بهتر و مناسب تر از این حرکت می رسید، بنابراین اصلا نگران نباشید و فقط کمی صبر و حوصله به خرج دهید تا به نقطه مورد نظر برسید.

نکات مهم زیر را هنگام اجرای ضربه چپ در دف رعایت کنید تا از اشتباهات رایج هنرجویان بپرهیزید :

  • بهتر است در هنگام اجرای ضربه چپ، تمامی انگشتان به صفحه چسبیده باشد و هیچ فضای خالی بین انگشتان و صفحه دف قرار نگیرد. (این موضوع برای شروع پر اهمیت می باشد و زمانی که در نوازندگی مهارت پیدا کردید می توانید با حالت های دیگر نیز ضربه چپ قوی اجرا کنید).
  • در هنگام اجرای این ضربه تا جایی که می توانید مچ دست را از صفحه ساز فاصله دهید و سپس ضربه بزنید تا صدای مناسب و قوی تری از ساز تولید شود.
  • بعد از اجرای این حرکت ، حتما سریعا انگشتان خود را از پوسته دف جدا کنید تا صدای دف گرفته و یا در اصطلاح خفه نشود.
  • در هنگام تمرین ضربه چپ دف ، یادتان باشد که ساز را با دست دیگرتان نگه نداشته باشید! فقط شست دست باید به ساز تکیه داده شود.

انگشت شست باید بصورت خمیده و مانند یک انبر دف را بگیرد. از باز کردن انگشت شست خود داری کنید زیرا در درجه اول به صفحه پوست دف برخورد می کند و صدای ساز را خفه می کند و علاوه بر آن در حالت خمیده می توانید تسلط بالاتری روی نگه داشتن دف داشته باشید.

  • انگشت اشاره در هنگام اجرای این ضربه حکم نگه دارنده ساز را دارد و ضربه ای به ساز وارد نمی کند.

همانطور که در بالاتر گفته شد این ضربه جزء ضربات سخت در دف نوازی می باشد و باید برای اجرای درست این حرکت ، تمرین و تکرار روزانه داشته باشید. سعی کنید زمان های تمرینی خود را به قسمت های کوچکتری تبدیل کنید تا بازدهی بیشتری داشته باشید. برای مثال به جای 1 ساعت تمرین پشت سر هم ، آن را به دو زمان نیم ساعته تقسیم کنید مثلا نیم ساعت صبح و نیم ساعت بعد از ظهر.

شروع دف نوازی

قسمت های مختلف ساز دف

تمرین های ساده برای شروع دف نوازی

برای شروع تمرین و نوازندگی دف پیشنهاد میکنم حتما مقاله زیر رو مطالعه بفرمایید:

تمرین دف

مقالات مرتبط

اسامی نت های هنگ درام در سال 2024
ساز های کوبه ای

کشف اسرار و اسم نت های هنگ درام

به طور کلی، نت‌های هنگ درام به صورت یک سیستم نمادین از علامت‌ها و سمبل‌ها برای نمایش ریتم و ضربه‌ها بر روی سطح طبل‌ها و

آموزش نت خوانی هنگ درام در 7 روز
ساز های کوبه ای

آموزش نت خوانی هنگ درام در 7 روز

یادگیری و آموزش نت خوانی هنگ درام یکی از مهارت‌های اساسی و حیاتی برای تسلط بر این ساز جذاب است. برای عملکرد بهتر در نواختن