iran percussion (2) logo

0910280743509331054352

آیا یادگیری دف سخت است؟

آیا یادگیری دف سخت است؟

دف یکی از سازهای پرطرفدار است که در ایران هم طرفداران زیادی دارد، این ساز جز سازهای کوبه‌ای است که به صورت یک دایره بزرگ است. این ساز را می‌توان یکی از قدیمی‌ترین سازهای آسیا معرفی کرد چرا که قدمت آن به بیش‌تر از ۱۳۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می‌رسد. دف ساختمان بسیار ساده‌ای دارد. آموزش دف به سادگی ساخت آن نیست و به تمرین زیادی نیاز دارد.

برای آموزش این ساز این موارد مهم است:

سن و شرايط خاص فيزيكي براي يادگيري اين ساز: ساز دف يكي از سازهايي است كه فيزيك بدني در آن اهميتي ويژه دارد.جنسيت دريادگيري آن اهميتي ندارد. سن مناسب براي شروع اين ساز حدوداً9 سالگيست زيرا در اين سنن عموماً بدن به مقداري از رشد رسيده كه از عهده نواختن اين ساز بر آيد، هرچند ممكن است فردي در سن 7 سالگي داراي جثه بزرگتري نسبت به يك فرد 9 ساله باشد بطور كلي يادگيري اين ساز براي كودكان ريز نقش و با قدرت بدني كم و افراد سالمند بامشكلات فيزيكي (خصوصاً در ناحيه دست ها)، كه از ضعف و عدم انعطاف پذيري بدن رنج مي برند توصيه نمي شود زيرا بخاطر فيزيك خاص شان ممكن است در نواختن اين ساز دچار مشكل شوند.

ياد آوري اين نكته ضروريست كه قدرت بدني لزوماً با بزرگي جثه در ارتباط نيست و عوامل ديگري نظير توارث و ذهن درآن نقش مهمي ايفا مي كنند.دانستن اين نكته خصوصاً براي خانم هايي كه بخاطر كوچكي و لاغري دست هايشان در يادگيري اين ساز ترديد دارند ضروريست زيرا همانطور كه اشاره شد كوچكي و لاغري دست ها  ملاك اساسي براي انتخاب نكردن اين ساز بشمار نمي آيد و ممكن است فردي با دست هاي لاغر يا ظريف از توان و استقامت عضلاني مناسبي براي يادگيري اين ساز برخوردار باشد.

  •  
unnamed ایران پرکاشن

آیا این ساز برای همه افراد مناسب است؟

به افرادي كه داراي مشكلات فيزيكي از قبيل آرتروز و مشكلات دست هستند يادگيري دف توصيه نمي شود.در بسياري از موارد ديده شده حتي افرادي كه دست هاي نسبتاً ضعيف تري نسبت به ديگران دارند در طول فرآيند يادگيري با انجام تمرين هاي صحيح ورزشي و تمرين هاي اجرايي سازشان بتدريج قدرت دست هايشان بالا رفته و به سطح استاندارد رسيده است.

يادآوري اين نكته ضروريست كه خوشبختانه امروزه دف هايي با اندازه و وزن بسيار كم مخصوص كودكان ، نوجوانان وخانمها در فروشگاه هاي فروش لوازم موسيقي عرضه مي شود خرید دف كه اين امكان را براي افراد علاقمند به يادگيري اين ساز كه ازلحاظ فيزيكي در سطح پاييني براي يادگيري آن قرار دارند فرآهم نموده تا بتوانند با استفاده از اين مدل ها به يادگيري اين ساز بپردازند.

تخفیف ویژه خرید از سایت ایران پرکاشن-min (1)

با محصولات ایران پرکاشن آشنا شوید.

اگر قصد نواختن دف و یادگیری آن را دارید پر اهمیت ترین قدم شما خرید دف خوب است. ساز دفی که انتخاب می کنید نیاز است که دارای بالاترین کیفیت در طراحی کمانه، جنس مقاوم چوب کمانه، وزن بسیار پایین ساز، جنس مناسب پوست برای خروجی صدای بهتر و … باشد.

ساز دف ایران پرکاشن ادعا می کند فوق سبک ترین دف موجود در بازار ایران است و بالاترین کیفیت کمانه و پوست را دارا می باشد. برای اطلاعات بیشتر بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

جلسه اول دوره آموزشی رایگان دف

فرآيند يادگيري ساز دف

مانند هر ساز ديگري ابتدا هنرجو در جلسات اوليه با تئوري موسيقي و نت خواني  بصورت ساده آشنا شده سپس نحوه گرفتن ساز و انواع ضربه هاي مورد استفاده در دف را مي آموزد و بتدريج با انجام تمرينها مبتني بر كتاب آموزشي دف بتدريج با ريتم هاي مختلف و تكنيك هاي مختلف دف نوازي آشنا شده فرآيند اوليه يادگيري اين ساز به نحوي كه هنرجو قادر باشد ريتم هاي ساده را چه بصورت تكي و چه بصورت همنوازي با يك ساز يا آواز بنوازد كه بطور معمول حدود يكسال طول مي كشددر نهايت داشتن چند تا شرط هست كه پيشرفت شما رو در يادگيري بيشتر مي كند، يكي علاقه وديگري صبر، حوصله، پشتكار و تمرين فراون.

هركدام از سازها كه مراحل ابتدايي يادگيري اش رو پشت سر بگذاريم ديگه فرقي زيادي از لحاظ فرآيند يادگيري باهم ندارن و اون كسي موفق تره كه تلاش بيشتري مي كنه اما در مورد سنتور براي به صدا درآوردنش در ابتدا اون اندازه از زحمتي رو كه يه نوازنده مثلا ني براي توليد صداي مطلوب از سازش صرف ميكنه احتياجي نداره و در حالتي كه ساز كوك باشه نوازنده با توجه به يك سري نكات اوليه نوازندگي اين سازمي تونه صداي اون رودر بياره در مورد مدت زمان يادگيري اين ساز هم بايد بگم حدود يكسال طول ميكشه تا با مباني اوليه چه تو نوازندگي اين ساز چه تو نت خواني ودر حدي تئوري موسيقي  آشنا بشين و در طي اين مدت اگر تمرين هاتون خوب باشه مي تونين يه سري از آهنگهاي مشهور و خاطره انگيز يا آهنگ هاي محلي رو كه ساده شدن بنوازيد

اما يادگيري يه ساز مثل دوران تحصيلات ما مي مونه فرق كسي كه يك سال ساز زده و فقط دوره هاي مقدماتي رو گذرونده  با كسيكه چند سال كلاس رفته ودوره هاي عالي سازش رو هم گذرونده مثل فرق كسيه كه مثلا تا كلاس پنجم درس خونده و كسيكه دوره تحصيلات عاليه رو هم تموم كرده يا يه مثال بهتر، در يادگيري يه زبان خارجي ممكنه توي دو سال بتونيد حرف بزنيد منظورتون رو بگيد ومنظور ديگران رو متوجه بشين اما تا بتونيد لهجه بهتري داشته باشيد و با اصطلاحات و ريزه كاري هاي اون زبان وفرهنگ آشنا بشيد طوري كه ديگران ازحرف زدنتون بتونن نه فقط منظورتون رو بلكه حالت هاي اداي جملات  رو هم درك كنن وبتونيد اثر گذار حرف بزنيد احتياج به زمان وتوجه بيشتري داريد پس حتي اگه نخواين حرفه اي ساز بزنين و فقط براي دل خودتون ولي خوب ساز بزنيد هر سازي رو كه بخواين بايد چند سالي كار كنيد تا سازتون لحني پيدا كنه و به معناي واقعي شنيدني واثر گذار بشه تا هم خودتون لذت ببريد هم ديگران.

فواید یادگیری دف برای ذهن و بدن

نوازندگی دف اثرات بسیار مثبتی بر ذهن و بدن انسان دارد که می‌تواند در محیط کار و حرفه‌ای نیز مفید باشد. برخی از این فواید عبارتند از:

  • ارتقای هماهنگی و مهارت‌های حرکتی: نواختن دف نیازمند هماهنگی دقیق بین دست‌ها و چشم‌ها است که به بهبود مهارت‌های حرکتی فرد کمک می‌کند.
  • کاهش استرس و اضطراب: موسیقی، به‌ویژه نواختن دف، می‌تواند تاثیر خوبی در کاهش استرس و اضطراب داشته باشد.
  • افزایش توجه و تمرکز: تمرین منظم دف نوازی می‌تواند باعث ارتقای توجه و تمرکز فرد شود.
  • تقویت خلاقیت: موسیقی به‌طور کلی و دف نوازی به‌طور خاص، می‌توانند خلاقیت را تقویت کرده و به انسان کمک کنند تا ایده‌های نوآورانه بیشتری بیابد.
  • ایجاد احساس خوشحالی و رضایت: فعالیت‌های هنری مانند دف نوازی می‌توانند احساس خوشحالی و رضایت داخلی را تقویت کرده و به بهبود روحیه انسان کمک کنند.
introduction def1 3 ایران پرکاشن

مراحل آموزش دف

  1. آموزش دف نوازی با اصول اولیه نگهداری ساز ، ضربات اولیه و مختصری از تاریخچه ی ساز دف
  2. نواختن ریتم های دو ضربی و چهار ضربی
  3. استفاده از حلقه ها ی دف
  4. آموزش دف نوازی ، با ریتم های شش ضربی
  5. اجرای تکنیک های ریز ساده ، ریز آکسان دار و دوراب

اولین قدم برای یادگیری دف ، آشنایی با قسمت های مختلف آن می باشد. پنج قسمت اصلی تشکیل دهنده ساز دف عبارتند از : ” کمانه ، انگشتی ، پوست ، گل میخ ها ، حلقه ها “

عد از یادگرفتن قسمت های مختلف این ساز حالا نوبت می رسد به نحوه گرفتن دف . نکات بسیار مهمی در هنگام گرفتن دف وجود دارد ، برای مثال چند نمونه سوال هایی که می تواند برای شما پیش بیاید :

    • آیا باید هنگام نواختن دف به صندلی تکیه داد یا خیر؟
    • نوازنده چپ دست باید چطور ساز را در دست بگیرد و نوازنده راست دست چطور؟
    • نحوه گرفتن شستی دف چه صورت است؟
    • و مهمتر از همه تقسیم بندی وزن دف روی هر دو دست، اینکه چطور دف را بگیریم تا در استفاده طولانی مدت آسیبی به ما وارد نشود؟

دف های ایران پرکاشن بهترین در ایران

ایران پرکاشن: نغمه‌ای از کیفیت و اصالت

کمپانی ایران پرکاشن با رسالت تولید محصولاتی باکیفیت و با قیمتی عادلانه در بهمن ماه سال 1398 آغاز به کار کرد. هدف ما ارائه بهترین سازهای پرکاشن به هنرمندان عزیز با حداقل سود و حذف واسطه‌ها است.

ایران پرکاشن طیف گسترده‌ای از سازهای پرکاشن ایرانی و ملل را با کیفیت ساخت بالا و قیمت مناسب عرضه می‌کند. تنوع محصولات ما شامل دف، بندیر، کاخن، هنگ درام  می‌شود.

مسئول فروش: 09106805418
پشتیبان فنی: 09331054352

ایران پرکاشن، نغمه‌ای از کیفیت و اصالت را به گوش جان شما می‌نوازد.

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد وزمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

دسته‌بندی :

اشتراک گزاری :

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو ...

تجربه‌ای از کیفیت و لذت

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت

مشاوره و فروش

با عضویت در خبرنامه، بروز و مطلع باشید.

ورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است